OHJEET METSÄN KÄYTTÖÖN


TERVEYS

Tulethan metsään vain terveen koiran kanssa. Jos koirallasi on ripuli, kennelyskä tai muu tarttuva tauti, jää ennemmin kotiin. Voit vaihtaa vuorosi toiseen ajankohtaan kuluitta. Juoksuisen nartun tuomista metsään ei myöskään suositella.

Haukkumaassa vierailevan koiran tulee olla rokotettu kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Alle rokotusikäisen pennun voi tuoda oman harkinnan mukaan.


PYSÄKÖINTI

Parkkipaikalla on hyvin tilaa niin yksittäisille varaajille kuin ryhmillekin. Parkkipaikalle mahtuu noin 15 autoa. Ilmoitathan etukäteen jos autoja on tulossa enemmän. Järjestämme silloin tilaa kotipihallemme, johon autoja voi poikkeustilanteissa tuoda.


PORTISTA KULKEMINEN

Portista pääsee sisään omalla porttikoodilla, joka on tullut varausvahvistuksen mukana sähköpostiin. Koodilla pääsee sisään vasta tasan oman vuoron alkaessa. Sama koodi toimii koko vuoron ajan. Koodissa on 5 numeroa ja #.  Ilmoita meille jos et ole saanut porttikoodia tai varausvahvistusta! Pysy koirasi kanssa autossa tai poissa näkyviltä siihen saakka kunnes edellinen varaaja on poistunut koirineen. Tällä taataan lähtevälle asiakkaalle rauhallinen poistuminen koirametsästä. Sisään mennessäsi käännä portissa oleva "Varattu"-kyltti parkkialueen suuntaan.

Ole portilla ajoissa ennen vuorosi loppumista, jotta seuraava pääsee sisään heti oman vuoronsa alkaessa. Poistu metsästä viimeistään 2 minuuttia ennen vuorosi päättymistä. Myöhästymisestä seuraa 50€ sakko. Ennenkuin poistut portista, käännä ovessa oleva kyltti "vapaa"-asentoon.


TURVALLISUUS METSÄSSÄ

Huomioi, että Haukkumaan parkkialueella ja metsässä liikut omalla vastuulla ja koira on aina omistajansa vastuulla!

Haukkumaan maasto on normaalia metsämaastoa. Siellä on vaihtelevasti kiviä, koloja, kantoja, juurakoita ynnä muita epätasaisuuksia, mitä metsissä normaalistikin on. Olemme kuitenkin keränneet alueelta pois kaatuneet puut, ylimääräiset risut ja kepit ja sahanneet puista pois alimmat terävät oksat 1,5-2 metrin korkeuteen, jotta koirilla olisi turvallisempaa temmeltää. Pidä kuitenkin silmällä koirasi touhuja varsinkin ensimmäisillä kerroilla, niin näet kuinka koirasi toimii metsämaastossa. Omistajallakin on hyvä olla tapaturmavakuutus voimassa.


METSÄN SIISTEYS

Kerääthän koiriesi jätökset pois!

Koirien jätöksiä varten metsästä lötyy lähes 20kpl kakkakomposteja, joihin kakat kerätään pienen lapion avulla. Älä heitä komposteihin mitään muuta! Suurin osa kakkakomposteista löytyy polkujen varrelta. Jos mielummin käytät omia kakkapusseja, heitä ne sekajäteastiaan.

Kota-alueella, metsän keskivaiheilla ja parkkialueella on tavalliset roskikset, joihin voi heittää mm. mahdolliset ruokajätteet ja koirankakkapussit.

Jos annat koirallesi makupaloja, seuraathan että ne tulee syötyä. Seuraavalla metsänkävijällä voi olla tarkka ruokavalio sairauden tai allergian vuoksi.


KOIRIEN VESIPISTE

Vesipiste löytyy pääpolun varrelta metsän keskivaiheilta. Vesipisteellä on myös suihkupää, jonka avulla voi mm. kastella koiraa kesän lämpimillä keleillä. Hanavesi on käytössä keväästä syksyyn, aina pakkasiin saakka. Vesi on juomakelpoista porakaivovettä ja sopii myös kahvinkeittovedeksi kodalle.

Toinen vesipiste on kota-alueella. Täältä vettä löytyy kodan sisältä penkkien alla olevasta kylmälaukusta. Kaada kanisterista vettä koirallesi ja sulje kylmälaukku, jotta vesi pysyy talvella sulana ja kesällä raikkaana. Kanisterivesi vaihdetaan päivittäin. Vesipisteiltä löytyy myös juomakuppeja koirille. 


GRILLIKOTA JA TULENTEKO

Grillikota, taukokatos, laavu ja puucee löytyvät kaikki samalta alueelta. Kaikki tilat ovat kaikkien varaajien käytössä, mutta tulen saa tehdä grilliin vain ne, jotka ovat grillin käytöstä maksaneet (6€). 

Tulenteko metsässä on sallittu vain sille varatulla paikalla eli grillikodassa. Muunlainen tulenteko on kielletty! Alueemme on myös savuton! Nämä ovat tärkeitä asioita metsän paloturvallisuutta ajatellen.

Omien polttopuiden tuominen ei ole sallittua. Grillin ja polttopuut pystyy varaamaan ajanvarauksen lisäpalveluista kaikkiin vähintään 2 tuntia kestäviin koirametsä-varauksiin. 


LAAVU

Laavulla on mahdollista yöpyä. Laavuun mahtuu nukkumaan 4-6 henkilöä. Käytössäsi on 6 kpl retkimakuualustoja ja 3 kpl 2-hengen hyttyssuojia makuupaikan ympärille.


AITA

Aita on 2 metriä korkeaa, 2,5mm vahvaa hitsattua verkkoaitaa ja sen silmäkoko on 5x10cm. Aita ulottuu maahan asti, mutta ei kuitenkaan maan alle. Älä anna koirasi kaivaa aidan vierestä! Jos koirasi kuitenkin ehtii kaivaa, peitä kuoppa samantien. 

Jos koirallasi on tapana yrittää kiivetä aitojen yli, harkitse onko 2 metriä korkea aita riittävän korkea pidättelemään koiraasi.

Aita tarkistetaan päivittäin, mutta ilmoitathan viipymättä jos aita on vahingoittunut.


POLUT

Metsässä kulkee yksi leveä pääpolku parkkialueelta kota-alueella, jossa pääsee mm. lastenrattailla. Muualla metsässä risteilee pienempiä polkuja kulkemista helpottamaan. Poluista huolimatta, saa metsässä kävellä ihan joka paikassa. Polut toimivat hyvin myös vauhtia rakastavan koiran juoksuratana.


VALAISTUS

Suurin osa metsää on valaistu. Valot kulkevat pääosin polkujen varrella. 

Sähkökatkojen varalta on hyvä olla mukana otsalamppu/taskulamppu. Heijastinliivillä tai valopannalla varustettu koira on myös helpompi pimeän aikaan paikkallistaa metsästä.


PUUCEE

Kota-alueelta löytyy Biolanin-kompostikäymälä. Kesäaikaan käytössä on myös käsienpesupiste.


KOTAGRILLIN KÄYTTÖOHJEET

 • Tulenteko grillikodassa on sallittu vain kahden tunnin vuoroissa sekä sitä pidemmissä varauksissa grillimaksun suorittaneille asiakkaille.
 • Polttopuut löytyvät halkokasseista kodan penkkien alta - yksi halkokassi/varaaja.
 • Tulitikut ja sytyketarpeet löytyvät myös penkkien alta pienestä kannellisesta laatikosta.
 • Tarkista, että tuhkalaatikko on tyhjä - tarvittaessa tyhjennä tuhkat grillikodan ulkopuolella olevaan tuhkaämpäriin.
 • Kodan takaseinällä penkkien alla on korvausilmaluukku, joka kannattaa avata ennen nuotion sytyttämistä tai puita lisätessä. Tämä auttaa paremman vedon aikaansaamisessa.
 • Kodalla käytössäsi on grilliritilä sekä grillipihtejä ja lastoja. Pihdit ja lastat löytyvät "PUHTAAT VÄLINEET"-laatikosta. Muurikkapannu löytyy säilytyspussista penkkien alta ja kahvipannu säilytyslaatikosta. Muurikkapannu ja kahvipannu tuodaan kodalle vain pyydettäessä (lisäpalveluista). 
 • Nuotiota ei saa jättää ilman valvontaa ja nuotion tulee olla hiipunut ennen lähtöäsi. Pieni hiillos saa jäädä.
 • Grillissä saa polttaa vain puuta! Roskien polttaminen ja polttoaineiden käyttäminen on kielletty!'
 • ÄLÄ KOSKAAN SAMMUTA TULTA VEDELLÄ, ETTÄ SEURAAAVAKIN SAA NUOTION SYTTYMÄÄN!
 • MUURIKKAPANNUN PUHDISTUS: Puhdista pannu aina käytön jälkeen. Heti käytön jälkeen pannu puhdistuu parhaiten. Kaada pannulle tilkka vettä, kiehauta ja puhdista pannu lastalla ja talouspaperilla. Pyyhi pannu kuivaksi ja rasvaa paistopuoli kevyesti ruokaöjyllä.
 • Käytön jälkeen puhdista grilliritilä teräsharjalla, joka löytyy grillin vierestä.
 • Laita likaiset välineet/likainen kahvipannu laatikkoon, jossa lukee "LIKAISET VÄLINEET". Jäähtyneen muurinpohjapannun voi laittaa sille varattuun pussiin.

KIITOS OHJEIDEN NOUDATTAMISESTA JA MUKAVIA GRILLAUSHETKIÄ!