Haukkumaa on koirametsä ja koko perheen retkeilymetsä


Haukkumaa on monipuolista metsämaastoa. Havupuuvoittoinen metsä koostuu nuoremmasta ja valoisammasta alueesta sekä hämyisemmästä vanhemmasta metsäalueesta. Alueella on jonkin verran korkeuseroja. Metsän kivet, kannot ja maaston vaihtelut kehittävät ja tukevat koiran motoriikkaa, tasapainoa ja lihaksia. 

Erityisesti pentukoiralle ja nuorelle koiralle on tärkeää liikkua monipuolisessa maastossa. Metsän pehmeä alusta on lisäksi hellempi koiran nivelille kuin kova asfaltti. Vapaana metsässä ollessaan koira saa liikkua juuri sitä tahtia, mitä itse haluaa samalla haistellen, kaivaen ja tutkien ympäristöään. 

Koirametsän puista on leikattu alimmat terävät oksat pois, jotta koirien olisi turvallisempaa temmeltää. Metsässä on avarampia kohtia kovempaan vauhtiin ja tiheämpiä paikkoja piiloutumiseen. Kesällä metsä suojaa auringon paahteelta ja talvella kylmältä tuulen viimalta. 

Haukkumaan alue on aidattu 2 metriä korkealla verkkoaidalla. Aita ulottuu maahan saakka ja aidan silmäkoko on niin pieni ettei siitä pääse karkaamaan pienimmätkään koirat.

Alueen grillikota, laavu, taukokatos ja puucee tarjoavat mahdollisuuden pidempäänkin oleiluun Haukkumaan alueella. Koirametsän vesipisteeltä saa vettä aina keväästä syksyyn kun sää on plussan puolella. Talvella vettä löytyy kodalta kylmälaukkujen sisältä.

Parkkialueelta grillikota-alueelle kulkee leveä polku, jossa pääsee myös lastenvaunujen kanssa. Kapeampia kävelypolkuja risteilee ympäri metsän kulkemista helpottamaan. Polut sopivat mainiosti myös vauhtia rakastavan koiran juoksuradaksi. Kaikki polut on valaistu pimeän aikaan ja valonkajo ulottuu laajalle metsään. Otsalamppu on kuitenkin hyvä olla mukana sähkökatkojen varalta.

Varauksestasi saat sähköpostiisi varausvahvistuksen ja porttikoodin jolla pääset sisään Haukkumaan alueelle omalla vuorollasi. Vain sinä päätät ketä alueella on vuorosi aikana.


Kasvattajien, yhdistysten ja seurojen tapahtumat sekä muut ryhmätapahtumat


Kuva: Valokuvaaja Aura Sainio

Haukkumaa on loistava paikka mm. kasvattajien pentuetapaamisten järjestämiseen. Omistajat pääsevät vaihtamaan pentukuulumisia samalla kun koirat kehittävät sosiaalisia taitojaan. 

Rotuyhdistysten kokoontumiset onnistuu meillä myös hienosti. Kotaan mahtuu grillailemaan hyvin jopa 10-12 henkilöä kerrallaan. Taukokatoksessa on lisätilaa ruokailun järjestämiseen. 

Haukkumaan parkkialueelle mahtuu noin 15 autoa. Tarvittaessa lisää tilaa autoille löytyy kotipihastamme, joka on koirametsän lähettyvillä. Ilmoitathan etukäteen sähköpostilla jos autoja on tulossa enemmän kuin 15.

Myös isommat ryhmät voivat varata ajan verkkoajanvarauksen kautta. Jos et löydä kalenterista sopivaa vaihtoehtoa niin ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään yhdessä sopiva ratkaisu.